Mijn naam is Romy van Esseveld, ik vertel je graag wat meer over mezelf en wat ik zowel doe en maak. Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Op dit moment volg ik de opleiding Geo, Media & Design aan de HAS Hogeschool. Na het behalen van mijn havo-diploma wist ik niet zeker wat ik nou leuker vond, animatie/motion graphics of film. Bij een hbo-opleiding moest ik gelijk kiezen, daarom koos ik voor de opleiding Animatie Audiovisuele Vormgeving aan het Grafisch Lyceum te Utrecht om te onderzoeken wat ik leuker vind en waar ik me verder in wilde ontwikkelen.

Ik volgde een versneld traject en studeerde met lof af. Officieel ben ik nu dus een mediavormgever die gespecialiseerd is in animatie en audiovisuele vormgeving.

Film en fotografie vind ik ook nog steeds leuk, maar ik merk dat ik het maken van animaties en motion graphics heel graag doe. Met het gebruik van animatie in combinatie met echt filmmateriaal sla ik twee vliegen in een klap. Een verhaal vertellen of iets uitleggen door middel van beeld dat is waar ik blij van wordt. Van concept tot eindresultaat.

En dan … ik wilde heel graag iets met natuur, wetenschap maar wilde ook graag verder met vormgeven. Zo kwam ik uit bij mijn huidige opleiding. Ik heb zin om mij nog meer te verdiepen in zowel mijn kennis als kunnen.

Ik vind het erg boeiend om de vertaling van (geo)data naar visualisatie afgestemd op de doelgroep te maken. Daarnaast vind ik het heel interessant om bezig te zijn met water, klimaat, natuur en milieu.

Tijdens mijn studie mag ik me zowel bezighouden met onderzoek, het verzamelen van data, het visualiseren van data en het maken van rapportages waar ik uiteindelijk weer een advies aan koppel.

In de tussentijd heb ik al wat leuke klussen voor klanten mogen doen en ik heb echt hele leuke en waardevolle stages mogen lopen bij Leisure Expert Group en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Op dit moment loop ik stage bij De WaardenMakers, de broedplaats voor innovatie en initiatieven van de Provincie Brabant. 

Onlangs ben ik me ook meer op illustraties gaan toeleggen. Benieuwd wat ik zoal maak? Bekijk mijn shop op Etsy.

Op dit moment ben ik 22 jaar en als mensen mij omschrijven dan noemen ze vaak: rustig, ietwat verlegen in eerste instantie, creatief, denkt in mogelijkheden, gedreven, visie, nauwkeurig en betrouwbaar. Door mijn eerste stagebedrijf werd ik een stille kracht genoemd.

Ik denk zelf dat ik niet echt verlegen ben, maar niet graag op de voorgrond sta. Als ik ergens voor ga dan ga ik er ook echt voor en doe ik er alles aan om een project tot een goed einde te brengen.

In mijn vrije tijd rijd ik paard, lees en fotografeer ik graag.